Sunfire

Denna dag, torsdag, valborg, dagen festen är på G, dagen då eldar tänds, dan innan 1:a maj, sista april, har jag åkt skateboard med Max. På dagen alltså. Sedan hade jag tänkt mig att jag skulle grilla, bjuda hit lite härligt folk. Men nej, det blev inget med det. Då tänkte jag att jag kunde hänga på Petter som dagen innan hade undrat om jag ville följa med på partaj. Men nej, buss- och tågtiderna ville inte samarbeta denna dag för att komma till Nybro. Så tänkte jag att jag kunde gå till "parken" där alla skulle vara denna kväll. Men, nej, tiden hann ifatt mig och helt plötsligt var jag påväg mot Öland och Klintgården med päronen. En härlig kväll även fast den inte blev som man tänkt sig. Och solen gick ner i havet som en röd sak. Och framför solen var elden, Majbrasan, som man hade fått tillstånd att tända på. Alla andra eldar i Kalmar var inställda. Påvägen hem tänkte jag efter om jag verkligen ville till parken där alla skulle vara. Men det var 5 grader kallt ute och jag visste inte hur jag skulle komma hem, jag visste inte vilka som var där, så nej, det blev inget med det. Och då när vi körde förbi sista avtagsvägen till parken tänkte jag att man kanske börjar bli gammal-liten.
- Jag skulle gått till parken.
- Men vad skulle jag göra där?
- Träffa folk.
- Vilka? Jag vet inte vilka som är där.
- Alla. Vi får se.
- Nej, jag drar hem.
Jahopp.

Skulle jag ha åkt till parken eller inte? Det är frågan.


Stranger

En helg efter sportlovet.

"Är det din?"

Så började den helt okända mannen att säga till mig när jag skulle gå på 402:an in till centralen. Han pekade på mitt snowboardfodral som jag hade min snowboard i. Jag kollade på honom och hade förutfattade meningar direkt. Han var runt 50-60 år tror jag. Grått hår med en keps på. Såg allmänt sliten ut. Han hade en påse i handen. Jag antog att han hade alkoholproblem eftersom han mitt på ljusa dan hade flera burkar öl i påsen. Han rökte en cigarett.

"Ja, det är det."
Jag gick på bussen och mannen följde efter. Jag satte mig vid en liten utfällbar stol till vänster och brädan brevid mig. Mannen satte sig mitt emot. Och så började vi prata. Jag höll tillbaka svaren lite när han frågade vad jag skulle med snowboarden till, han var ju trots allt en helt och hållet främling till mig. Jag blev förvånad när han frågade den frågan. Hur visste han att det var en snowboard i mitt fodral, det kunde varit vad som helst.

"Min son hade en sån där."
När bussen körde förbi konsum sade han det rakt ut. Jag frågade om dom hade åkt skidor på sistonde eller om dom skulle åka snart. Mannen svarade att han inte hade hört av sin son på flera år. Det högg till lite i mig. Sedan sade han en underlig sak.

"Jag glidflög innan. Det var mitt stora intresse."
Hur hade han gått från äventyrare till att hamna här? Med öl i påsen, bruten kontakt med sin son och påväg till systemet. Vi fortsatte att småprata om ishockey och fjällen. Han undrade vart jag skulle åka någonstans. Växjö, sedan till ett litet skidställe norrut, svarade jag. Han sa att det var ingen idé att åka dit nu. All snö är borta. Jag svarade att det kunde finnas lite snö kvar där. Jag hade läst om det. Men jag hade fel.

"Ha det bra och lycka till med snowboarden."
Han hoppade av vid domkyrkan, en bit ifrån systemet. Jag satt och tänkte vem han var, vem han hade varit och vem han skulle bli, resten av minuterna till centralen.

The Stranger


Personer

Vad rubriken säger stämmer. Denna tid från 13/4 till 15/4 har jag varit med personer. Personer från Nybro. Personer som har fastnat i mitt minne sen mindre än två år sen. Gustav, Daniel, Maria och Josse ( Som jag i och för sig inte lärde känna för två år sen utan ett tag efter det) heter dom. Och jag kunde inte hindra tankarna från att glida iväg till Konfatiden, Smaka och Se-tiden och alla de andra gångerna vi har träffats. Även längtan av att träffa Skänningeborna huggde till ibland. Men i allafall, tack för dessa dagar och jag verkligen hoppas att vi ses snart igen med ännu fler personer.



Härligheten själv.

Påsk!

Då har påsken seglat förbi! Denna härliga tid på året då man letar ägg, målar ägg och äter ägg. Är det inte för bra? De som gillar ägg är det bra för, de som inte gillar det är det mindre bra för. Men hur som helst hade jag tänkt att skriva en liten snutt om denna påsk. Hur härligt var det inte att börja skärtorsdagen med en fest och sedan på långfredagen sitta, i bar överkropp och shorts, på en plaststol hos en härlig vän med musik runt omkring sig och en påse Polly. Inte bara i en liten stund utan i hela sex timmar. Sex timmar av sol, värme och vänskap med flera personer. Sedan på kvällen kommer man tillbaka till samma hus som man satt utan för och kollar film och Prisonbreak.
Och hur mysigt hade man det inte med systrarna när strömmen hade gått och vi var bara tvugna att gå in till de bortresta grannarna för att se filmen som gick på tv. Sittandes i varsin sovsäck.

Tack för denna härliga tid och så ser jag fram emot flera dagar av ledighet! Glad påsk alla!

Wi(lliam)gu(staf)to(tte)

Hej hej! Jaha, nu har jag skapat denna blogg. Antingen föll jag för Jennys blogg eller var det för att jag hade lite som jag ville dela med mig av. 

RSS 2.0